Categorieën

Sisyfusarbeid

Sisyfusarbeid: Herken jij dit? Het is een eindeloze cyclus van gratis overwerken, alleen om je CV te verbeteren of om anderen te plezieren, gedreven door de behoefte om bevestiging en waardering te krijgen...

Verder lezen
Mindful oefening

Ervaar jij momenteel stress en rusteloosheid? Stroomt jouw hoofd over van de gedachten en heb je moeite met je concentratie? Naast yoga en supplementen is mediteren ook goed voor je fysieke en mentale..

Verder lezen
Echt voelen

Één van de moeilijkste dingen in het leven, is misschien wel écht voelen – echt alles écht doorleven zoals het is. Innerlijke pijn doet echt pijn. Innerlijke pijn verschilt in dat opzicht niet..

Verder lezen
Superfood: paddenstoelen

Het is wetenschappelijk bewezen dat paddenstoelen depressie, angsten, PTSS en verslaving kan aanpakken. De Agaricus bisporus (ook wel kastanjechampignon genoemd) is net als de Oesterzwam, Maitake en Lion’s mane een superfood dat je..

Verder lezen
Niemandsland

Niemandsland, het gedicht. Mist, een wolk die lichtjes de grond omhelst, Verbindt hemel en aarde, als een magisch geheel. Reizend door de nevel, lijkt tijd stil te staan, Betreed ik een alternatieve werkelijkheid,..

Verder lezen
Gouden tip tegen hooikoorts

Heb je last van hooikoorts? Probeer eens deze gouden tip: Het consumeren van stuifmeelkorrels, propolis of rauwe honing voor jou werken. Deze natuurlijke producten kun je het beste bij je lokale imker kopen...

Verder lezen
Tijdreizen

Wat is jouw ochtendritueel? De manier waarop we onze ochtenden beginnen, kan sterk variëren van persoon tot persoon. Sommigen stappen makkelijk uit bed, vergeten hun dromen, drinken koffie en lezen de krant. Anderen..

Verder lezen
Transformatie

Soms voelt het alsof je leven aan een zijden draadje hangt. Alles lijkt mis te lopen: je verliest je baan, je relatie, je vrienden, familie en misschien zelfs de enige plek waar je..

Verder lezen
Faalangst

De kracht van loslaten: Hoe ik perfectionisme overwin, mijn visie voor dit platform, en mijn doelen. Met een enorme dosis energie start ik dit nieuwe platform over zelfheling, zelfkennis en zelfliefde. Een heel..

Verder lezen
Jij-tijd

Wat is nu het meest waardevolle bezit in ons leven? Ikheelmij.nl is tot de conclusie gekomen dat tijd ons meest waardevolle bezit is. + Tijd is leven + Tijd is niet te koop,..

Verder lezen
bewust consumeren
Bewust consumeren

Alles wat je tot je neemt, consumeer je. Dit omvat niet alleen voeding en dranken, maar ook andere zaken zoals media, rookwaar of drugs. Ons brein ontvangt voortdurend prikkels en vertelt ons wat..

Verder lezen
Dierenliefde

Ontdek de helende kracht van de liefde tussen mens en dier. Vriendschap in zijn meest pure vorm. Dierentherapie kan van onschatbare waarde zijn bij het ondersteunen van je helingsproces. Dieren hebben een bijzonder..

Verder lezen
Oogst van de wijzen

Op het land wonen wijze mensen die precies weten wanneer ze moeten zaaien voordat ze kunnen oogsten. Ze kiezen een goede plek uit, waar ze de aarde netjes maken door onkruid, takken, stenen..

Verder lezen
real life stories
Van buiten naar binnen

Verbinding maken met jezelf en de omgeving is essentieel voor een gezond functionerend lichaam en dito geest. Maar binnenin het diepste van je ziel kijken is misschien wel één van de moeilijkste dingen..

Verder lezen

Meer op onze website >