Echt voelen

Echt voelen

Één van de moeilijkste dingen in het leven, is misschien wel écht voelen – echt alles écht doorleven zoals het is. Innerlijke pijn doet echt pijn. Innerlijke pijn verschilt in dat opzicht niet van fysieke pijn.

Als je de pijn verstopt, niet op de juiste wijze heelt ‘en er de verkeerde labels opplakt gaat je innerlijke pijn ophopen als een ongenezen wond. Zoiets sleept voort in je onderbewustzijn en beperkt je – echter zet je onbewust strategieën in die werken op de korte termijn.

Toch druist dat tegen je kern in – je ware zelf. 

Op de lange termijn kom je jezelf tegen. Ik in ieder geval wel.

Misschien heb jij ook weleens last gehad van nare ervaringen die in je systeem zijn gaan zitten en die heb jij verwerkt op jouw manier door bepaalde strategieën te integreren in je way of life?

Zoek uit waarom. Eigenlijk zitten ALLE antwoorden opgeslagen in jezelf. Niemand anders weet het antwoord dan jij.  Simpelweg wat je te doen staat is alles in je leven overdenken, (her)beleven, begrijpen, accepteren, omarmen, voelen – waardoor jij echt kunt helen. Leef door de bril van het NU. 

Het is het waard. 

Tips om te voelen:

🙏 Een wandeling maken, liefst op een hele rustige plek met natuur, waar ik kon aarden. Naar de blaadjes aan de bomen staren maakt mijn hoofd leeg, terwijl de gedachten zo wegstromen. Telefoon uit. Aarden.

🙏Terugtrekken op een plek waar een spiegel en water is, waarbij je basically het gesprek met jezelf kan aangaan en kan verwerken. Jezelf echt in je ogen aankijken (connecten met je ziel) en jezelf terug halen naar het hier en nu door middel van water. 

🙏Zintuigen prikkelen. Zien, zijn, voelen, ruiken, horen, luisteren, spreken. Variërend van op een citroen kauwen, parfum, luisteren naar de geluiden in de stilte. Mezelf een knuffel geven.

🙏 Mindfulness – Bewust aanwezig zijn in het hier en nu. Dat kan via de bekende meditatie, maar denk ook bijv. aan heel bewust je eten consumeren of heel bewust ademen.

🙏De golven voelen zoals ze komen en dit accepteren. Het letterlijk doorstaan. Mezelf liefde geven.

Wat helpt jou?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.