Jij-tijd

Jij-tijd

Wat is nu het meest waardevolle bezit in ons leven? Ikheelmij.nl is tot de conclusie gekomen dat tijd ons meest waardevolle bezit is.

+ Tijd is leven

+ Tijd is niet te koop, te huur of te ruil.

+ Tijd kan niet opgespaard of bewaard worden.

+ Tijd kan niet toenemen en het verstrijkt continu.

+ Tijd is onherroepelijk en onverbiddelijk.

Toch gaan we er niet altijd even bewust mee om. Laat staan spaarzaam. We plannen onze dagen bomvol activiteiten. Wil je tijd winnen, dan is een goede structuur belangrijk.

Zeker in de laatste maanden van het jaar is goede voorbereiding is het halve werk: plan daarom alles in, maak overzichten, lijstjes, afspraken, deadlines met jezelf en anderen. Houdt ook ruimte voor spontaniteit. Zo blijft het leven spannend.

Laat los en geniet van het leven.

 

De laatste maanden van het jaar is het is tijd om op te ruimen en afscheid te nemen van alles wat niet bij jou hoort. Neem afscheid van tijdrovers. Neem afscheid van energievampieren.

Een energievampier is bijvoorbeeld films en series bingewatchen. Ken je die? Zo druk: geen tijd. Maar wel dag en nacht die ene serie bingewatchen tot je vierkante ogen hebt en tot je lichaam in slaap is gevallen maar je geest het nog met 1 oog kan volgen.

Waar blijft de tijd?

Verkwist en verspil geen tijd. Maak het jezelf niet moeilijker dan het al is. Dat is onnodig.

Ga voor kwaliteitstijd.

Tijd voor jezelf waarin jij kiest wat JIJ gaat doen. Als je een druk gezin en tijdrovende baan of studie hebt kan dit soms moeilijk zijn. Toch is het zo belangrijk! Ook dat is voor jezelf zorgen.

Wanneer heb jij, jij-tijd?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.