Balans & spierballen

Balans & spierballen

Sporten is dé manier om op een gezonde manier je emoties te verwerken en contact je maken met je lichaam en geest. En het is nog leuk ook.

Maar wat als je een beginner bent en één kant van jouw lichaam beter ontwikkeld is dan de andere kant? Geen zorgen, want dit komt bij veel mensen voor. Op zich niks mis mee, maar dat is wel vervelend als daardoor je houding niet meer goed is. Of als je een beetje scheef gaat lopen of zitten. Het zal niet echt opvallen, maar je kunt hier op de langere termijn wel bijvoorbeeld rugklachten door ontwikkelen. Wat weer doorwerkt op je humeur en zelfvertrouwen. Meh.

Door balans-spieroefeningen maak je ook de kans op blessures veel kleiner. Het is erg belangrijk om een goede balans / stabiliteit te hebben! Zowel jong als oud. Maar als je al wat ouder bent zijn deze oefeningen helemaal belangrijk voor een gezonde mobiliteit!

Wanneer je focust op balans, maak je een betere connectie met je lichaam en geest. Je bent bezig met ‘aarden’. Met een goede balans loop je stabieler en zelfverzekerder door het leven.

YOGA WARMING UP

Yoga is een ideale manier om in contact te komen met je lichaam en geest. Je voelt en traint niet alleen al je spieren maar je maakt ook verbinding met je geestelijke blokkades.

Maar hoe begin je met yoga zonder al te veel spierpijn de volgende dag? De warming-up wordt vaak overgeslagen of vergeten. Hoe belangrijk is dit eigenlijk?

Yogagirl Lara Deutz laat enkele van haar yoga warming-up routines zien. Deze kun je overal uitvoeren!

LET OP! Bouw het rustig op.

Voordelen van een goede warming-up:

1. Het stimuleert de doorbloeding.
2. Je spiertemperatuur stijgt.
3. Je hartfrequentie stijgt en de inhoudt van je hartspier (dit is belangrijk want je spieren hebben zuurstof nodig).
4. Je luchtwegen worden wijder en de doorbloeding in je luchtwegen stijgt.
5. Door een warming up kunnen je hersenen beter overschakelen van rust naar inspanning.

De warming-up is een belangrijk onderdeel van de workout en kan makkelijk in 15 minuten. Vergeet dit dus zeker niet. Naast dat het blessures voorkomt ben je fitter, soepeler, je reageert sneller en je ontwikkelt kracht en snelheid.

En bovenal: je krijgt meer zelfvertrouwen omdat jij in je kracht staat.

Go girl!

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.