Van buiten naar binnen

Van buiten naar binnen

Verbinding maken met jezelf en je omgeving is van essentieel belang voor een gezond functionerend lichaam en een evenwichtige geest. Het is begrijpelijk dat naar de diepste hoeken van je ziel kijken een van de meest uitdagende aspecten van het leven kan zijn. Maar het hoeft niet zo te zijn!

Hier zijn we samengekomen, jij en ik, vanuit de behoefte om te leren, te helen en onze ervaringen te delen – over onszelf en met elkaar. IKHEELMIJ is gewijd aan het proces van zelfheling, zelfliefde, zelfkennis en introspectie. We vormen een collectief van jonge mensen die enthousiast zijn om hun inzichten op deze gebieden te delen.

Maar laten we de aandacht naar jou verleggen. Jij draagt de antwoorden op je levensvragen in jezelf. Jij houdt de sleutel in handen, en wij staan klaar om je te ondersteunen. Hoewel continu geluk onrealistisch is, kunnen we wel meer geluk in ons dagelijks leven integreren.

Dat betekent dat je een innerlijke ontdekkingstocht moet ondernemen. Naar binnen moet kijken. Je eigen verantwoordelijkheid moet nemen. Weten wie je werkelijk bent. Weten wat je wilt. Inzicht hebben in je vermogens, talenten en grenzen. Jezelf door en door kennen, van binnenuit naar buiten.

 

real life stories

Vragen die je jezelf kunt stellen zijn: ⠀

+ Wat voel ik nu op dit moment? Wat leeft er in mij? ⠀
+ Waarom gebeurt er wat nu gebeurt? ⠀
+ Wat is mijn rol in het geheel?
+ Wie ben ‘ik’? Wat is mijn verhaal?
+ Welke talenten heb ik?
+ Wat wil ik? Welk pad kies ik?
+ Wat zijn mijn wensen, verlangens en dromen?
+ Welke toekomst wil ik? Hoe ga ik dit bereiken?⠀
+ Welke factoren spelen hierin mee? ⠀
+ Wat stop ik nog voor mijzelf weg? Wat blokkeert mij nog? ⠀

Introspectie fungeert als een dagelijkse APK voor de ziel. Het stelt je in staat om jouw patronen te herkennen, erkennen, begrijpen en los te laten. Op deze manier versterk je niet alleen de relatie met jezelf, maar ook met anderen. Hoe beter je jezelf kent, des te vaardiger je wordt in het bewaken van jouw grenzen, waardoor je betere keuzes kunt maken.

Wie ben jij? Wat wil jij nu echt? Zonder je te laten leiden door de meningen van je omgeving en hetgeen wat je hebt geleerd.⠀