Herschrijf je brein met mantra’s

Herschrijf je brein met mantra’s
mantra je bent wat je denkt

Gedachten zijn beïnvloedbaar, maar wat als je wordt overweldigd door gedachten die alle kanten op lijken te schieten? Innerlijke rust en een harmonieuze samenleving vereisen bewuste inspanning. We moeten ons ervan bewust zijn dat ons gedrag niet alleen invloed heeft op onszelf, maar ook op anderen.

Daarom is het van belang om te blijven werken aan verbinding en open communicatie, zowel met anderen als met onszelf.

Het gebruik van persoonlijke mantra’s in de vorm van een geluid of een zin kan je helpen bij het herschrijven van terugkerende gedachten, herinneringen en zaken die niet meer bij jou horen.

Logisch, want:

Alles wat je voedt, dat groeit.

Wat je zaait, oogst je.

Jij bent je omgeving en je omgeving is jou.

Je bent wat je consumeert.

 

Voordelen

Onderzoek toont aan dat herhaling een krachtig middel is om gedragsverandering en herschrijving van het brein te bevorderen. Door een mantra regelmatig te herhalen, activeer je de neurale circuits in je hersenen die verband houden met die specifieke boodschap. Hierdoor wordt de mantra sterker geïntegreerd in je geest en wordt het gemakkelijker om je gedachten te sturen en nieuwe overtuigingen te creëren.

Het onderbewustzijn speelt een cruciale rol in het vormen van onze overtuigingen en gedragspatronen. Door je mantra herhaaldelijk in je geest te laten doordringen, zinkt de boodschap dieper door in je onderbewustzijn, waardoor het een sterke invloed kan uitoefenen op je denken en gedrag.

Het is belangrijk om geduldig en consistent te zijn bij het gebruik van mantra’s, aangezien de herschrijving van patronen in het brein tijd en herhaling vereist. Maar met doorzettingsvermogen en positieve herhaling kun je stapsgewijs innerlijke rust bevorderen en bijdragen aan een harmonieuze samenleving, zowel voor jezelf als voor anderen.

Mantra’s hebben bewezen voordelen op het gebied van geestelijke gezondheid en welzijn. Het herhalen van positieve woorden en zinnen kan helpen om de amygdala, het deel van de hersenen dat betrokken is bij het verwerken van emoties en stress, te kalmeren. Hierdoor wordt het stressniveau verlaagd en neemt het gevoel van ontspanning toe.

Mindful Oefening: Herschrijf je brein met mantra’s

+ Kies een mantra die op dit moment bij jou past of creëer je eigen mantra.
+ Ga rustig zitten of liggen en je ogen sluiten terwijl je diep in- en uitademt. Dit helpt om een ontspannen staat van zijn te bevorderen.
+ Je kunt je mantra denken, fluisteren, hardop zeggen of schreeuwen.
+ Focus op je intentie: Door je te concentreren op de intentie die je in je mantra legt, kun je positieve gedachten versterken en je focus richten op wat belangrijk voor je is.
+ Herhaal: Blijf je mantra herhalen en voel wat het met je doet.
+ Herinner: Draag iets bij je welke je aan de mantra herinnert. Een steen, een kraal, een armbandje.

Mantra’s kunnen overal worden uitgevoerd, afhankelijk van de locatie natuurlijk.

Laten we met respect met onszelf en anderen omgaan. Kies altijd voor liefde in je woorden en daden, want het bevordert niet alleen ons eigen welzijn, maar draagt ook bij aan een harmonieuzere samenleving.

Na verloop van tijd zul je merken welke mantra’s het beste voor jou werken, omdat ze een gevoel van kalmte en innerlijke harmonie bevorderen. Door bewust te kiezen voor liefdevolle en positieve mantra’s, kun je je stemming en geestelijke gezondheid positief beïnvloeden.

TIP: Geluid kan een belangrijke rol spelen bij het ervaren van een zenbelevingsmoment. Het luisteren naar kalmerende geluiden in combinatie met je mantra kan je helpen om nog dieper in een staat van ontspanning te komen.

Bekrachtigingen

+ Ik kies er elke dag opnieuw voor om van mij en mijn lichaam te houden en het te voeden met liefde, licht en gezondheid.

+ Ik kies ervoor om te accepteren van hetgeen wat is gebeurd, en wat nu gebeurt, en ook hetgeen wat zal komen, ondanks hoe moeilijk hetgeen ook is wat komt, in volle overgave te accepteren, ondanks de eventuele pijn en lijden wat hiermee gepaard zal gaan.

+ Ik kies ervoor om mijzelf niet (langer) te straffen voor pijn uit het verleden en heden, maar om mijn pijn te bekijken, te begrijpen en het een plek te geven.

+ Ik kies er bewust en onbewust voor, elke dag opnieuw om mij gezond te voeden, omdat mijn lichaam, brein en hart, ziel en geest mijn liefde verdiend en en de energie nodig heeft om gezond te functioneren.

+ Ik kies ervoor om anderen te helpen, ze te steunen, te bekrachtigen, er voor ze te zijn zoals ik er ook voor mijzelf ben.

+ Ik kies ervoor om geen verantwoording af te leggen tegenover anderen.

+ Ik kies ervoor om te zijn wie ik wil zijn.

+ Ik kies er bewust voor om in liefde en respect met de ander om te gaan en te communiceren.

+ Ik kies ervoor om in harmonie met mijzelf te leven, en met de ander.

+ Ik kies voor het licht en keer me af van het donker.

+ Ik kies ervoor om me te kleden zoals ik wil. Ik kies ervoor om te werken in het beroep wat mij energie geeft.

+ Ik kies ervoor om samen te zijn met wie ik wil, of de liefde te delen met niemand, dus als dat betekent dat ik alleen wil zijn.

+ Ik kies ervoor dat ik wil zijn wie ik wil zijn, in alle vrijheid.

+ Ik kies ervoor om te eten wat ik wil.

+ Ik kies ervoor om de vrijheid te hebben om te genieten van het leven zoals ik wil.

+ Ik kies ervoor om dankbaar te zijn. Dankbaar voor alle mooie momenten die ik heb moge ontvangen.

+ Ik kies ervoor om vriendschap met mijzelf te sluiten.

Mantra songs

Beluister de mantra-songs door singer-songwriter Lara Deutz

Lara Deutz – Yo te curo, yo me curo (ESPAñOL)
Lara Deutz – Je te guéris, je me guéris (français)