Superfood: paddenstoelen

Superfood: paddenstoelen

Het is wetenschappelijk bewezen dat paddenstoelen depressie, angsten, PTSS en verslaving kan aanpakken. De Agaricus bisporus (ook wel kastanjechampignon genoemd) is net als de Oesterzwam, Maitake en Lion’s mane een superfood dat je makkelijk en snel thuis kan kweken.

Thuiskweken heeft als voordeel dat het weinig foodmiles kost (yay!) en bovendien is het supervers wat zorgt voor extra vitaminen en mineralen.

Kastanjechampignons bevatten:
🌞 Vitamine D (mits in de zon te hebben gelegen) maar vooral veel B2 wat we nodig hebben om ons energiemetabolisme actief en gezond te houden. Dit helpt ons om energie uit koolhydraten, eiwitten en vetten te kunnen halen.
🌞 B2 Riboflavine helpt ook bij het gezond houden van huid, slijmvliezen en je ogen. Verder zit er ook Niacine B3, fosfor en kalium in.
🌞 Weinig tot geen vetten. (Hellooooo slanke lijn!)
🌞 Suikers maar dan in de vorm van de complexe buta-glucanen, deze helpen om hun beurt weer met je cholesterol, bloedsuikerspiegel te verlagen.

Hierdoor zijn paddenstoelen een uitermate voedzame en verantwoorde keuze indien je wilt afvallen, preventief ziektes wilt bestrijden en je weerstand wilt verhogen.

Je kunt er zelfs je cognitieve skills en neuropatische verbindingen mee verbeteren door het eten van de juiste paddenstoelen.

Tip:
Leg je paddenstoelen altijd even in de zon voordat je ze consumeert. Blijf gezond en eet je paddenstoelen van een zo lokaal mogelijke bron. Zonder Mycelium was en is er geen leven mogelijk op onze prachtige aarde.

Have a blessed day 🙏