Maak eerst een lekker sapje van de sinaasappel, limoen, citroen en/of grapefruit.
Drink het sapje. 🙂
Was daarna de fruitschillen.
Snijd de schillen in kleine stukjes van 3 bij 3 cm, afhankelijk van je voedseldroger.
Leg de fruitschillen op de schalen in de voedseldroger die je voor ongeveer 12 uur op 70 graden zet.
Hierna moet je goed in de gaten houden hoe droog de schillen zijn door ze af en toe proberen te knakken. Kijk om de paar uur naar de schillen om te controleren of ze goed drogen.
Voer na 24 uur nogmaals een controle uit. Stop de fruitschillen weer terug in de voedseldroger op 50-70 graden en controleer gedurende 1-2 dagen lang om de paar uur of ze goed drogen.
Hmmm.. en geniet even van de heerlijke geur!
Na 2-3 dagen: Zijn je fruitschillen echt helemaal uitgedroogd? Leidraad is hierbij: Als -ie droog is knakt -ie. Stop ze KURKDROOG in de blender en vermaal de schillen tot een gouden poeder.Doe de schillen alleen in de blender, als ze helemaal uitgedroogd zijn. Anders heb je kans op schimmel. Voilà, je gouden vitaminepoeder is klaar!
Créme: Meng dit gouden poeder door bijvoorbeeld kokosolie, olijfolie of gewoon een natural sunscreen.Masker: Je kunt ook een dikke laag mixen door je reguliere créme/serum en het tot wel 30 minuten laten zitten als een masker. ..of je kunt een gedeelte van het poeder op goede olijfolie te zetten zodat je een limonene olie kan maken (een maceraat).Deze potjes met olie zet je afgesloten op een lichte plek.