Sisyphusarbeid

Sisyphusarbeid
Sisyphusarbeid: Herken jij dit? – Oneindig gratis overwerken ‘ten behoeve van je CV’ of ‘om mensen te pleasen’ voortkomend uit de behoefte dat je wilt horen dat mensen blij met je zijn. Je geeft jezelf weg omdat je wilt weten dat je goed bent. Het is een zucht naar diepe erkenning, getriggerd door jouw Ego. Hopende op een beloning, een betaling – maar eigenlijk simpelweg om gezien en gehoord te worden.

Om het vol te houden houd jezelf continu voor dat dit het waard is, want: Het is een groot bedrijf en/of een lieve baas, partner, vriend(in) – Heus, het betaalt zichzelf wel uit. 

Het is een patroon welke zich continu herhaalt – want zodra het werk klaar is, kun je opnieuw beginnen. Waarom zou iemand jou nog serieus nemen of je betalen als het ook anders kan?

Er is een naam voor: Sisyphusarbeid. 😈

Sisyphus is een figuur uit de Griekse mythologie. Zijn taak is om een loodzware steen een berg op te rollen. Maar elke keer als hij bijna boven is, rolt de steen weer naar beneden en kan hij overnieuw beginnen. Het duwen wordt steeds zwaarder.

Sisyphusarbeid komt ook voor in relaties en vriendschappen. Wat doet Sisyphusarbeid met je als mens? Wat doet dat met je eigenwaarde?

Ik blokkeer op een gegeven moment dusdanig dat ik me afsluit van mensen.

Uiteindelijk rolt de steen dus over je heen, omdat je de kracht mist om hem voort te duwen. 

Herken jij dit? Wat doet het met jou? En wat is de oplossing? 

Oplossingen
💖Het begint bij zelfliefde:
Weet wat jij waard bent. 
Weet welke kracht jij bezit. 
Weet wat jij verdient. 

💖Grenzen aangeven. 
Durf te spreken, te vragen en te delen. Durf voor jezelf op te komen. 

Oefening
💖Zet je beide benen op de grond en aard. Voel hoe je wortelt met de grond. Voel hoe de kracht van de aarde door je lichaam stroomt. Hoofd omhoog, diep ademhalen. Maak een lijst van mensen welke over jouw grens heen gaan. Bel ze op of spreek met ze af en vertel hoe jij je voelt en los het samen op in liefde. Volg je eigen pad van eigenwaarde.
 

MAARtActie

1 gratis flesje Lion's Mane tinctuur

*per bestelling

lionsmane
%d bloggers liken dit: